latinica  ћирилица
09/11/2020 |  19:15 ⇒ 19:21 | Аутор: srpskainfo.com

У Приједору освануо мурал посвећен митрополиту Амфилохију

У Приједору је завршено осликавање мурала који је посвећен покојном црногорско-приморском митрополиту Амфилохију.

Мурал на којем је загрљај митрополита Амфилохија и дјечака осликали су дефектолози Стеван Шеатовић и Милош Бајић на Дому мјесне заједнице Чиркин Поље.

Поред слике исписали су и поруку "Бог свакога држи на земљи док не уради оно због чега се родио!"

Кажу да су задовољни својим радом који одише снажном емоцијом и преноси поруку топлине и љубави пролазницима у Улици Милана Врховца.

– Позитивне су реакције свих који су дошли да погледају мурал. Почаствовани смо што смо добили прилику да оставимо свој трајни траг у виду мурала, а који је уједно посвећен великом духовном вођи Амфилохију. Испунили смо очекивања оних који су тражили да осликамо мурал, и то нам је веома драго – рекао је Шеатовић за Српскаинфо.

Мурал у приједорском насељу Чиркин Поље, након мурала у Фочи и Невесињу, трећи је у Републици Српској који је посвећен лику и дјелу митрополита Амфилохија.

Приједорски мурал резултат је сарадње Градске управе и Омладинског савјета града на Сани.

Шеатовић и Бајић познати су Приједорчанима због својих ранијих радова. Овај двојац је на зиду вртића "Радост" осликао ликове из бајке. Претходно су украсили учионицу у Дому за дјецу ометену у развоју у којој иначе држе часове дефектолога за подручно одјељење Центра "Сунце".