latinica  ћирилица
12/11/2020 |  15:53 ⇒ 15:53 | Аутор: СРНА

Додик-Мићић: Соколски дом - мјесто заједничког успјеха града и Владе Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас, након отварања обновљене зграде Соколског дома у Бијељини, да је овај споменик културе мјесто заједничког успјеха Града и власти Републике Српске.
Милорад Додик у Бијељини - Фото: СРНА
Милорад Додик у БијељиниФото: СРНА

Додик је рекао да је Соколског дом, који је грађен за потребе културних дешавања и удружења српског народа, обновљен након потпуне пропасти и девастације која је била очигледна претходних година.

- И овим показујемо способност да чувамо нашу културу, наше вриједности, те културно-умјетничким друштвима, хору "Србадија" и позоришту дамо пристојне и репрезентативне услове за њихов рад - рекао је Додик новинарима у Бијељини.

Он је додао да ће грађани у обновљеном објекту Соколског дома моћи да уживају у конзумацији кутурних догађаја.

- Бијељина овим добија још један нови, посебан садржај, што даје значај томе да је ово озбиљан град који има будућност и који жели да изгради најбоље могуће за своје грађане - рекао је Додик, који се захвалио свима који су учествовали у обнови овог споменика културе.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је Соколски дом данас дат на упављање и кориштење Хору "Србадија".

- Овај дом се од 1931. године, када је направљен, користио и за спорт и за културу, а након ратних дешавања када је потпуно оронуо, уз сагласност Комисије за очување културно-историјских споменика Републике Српске, добили смо дозволу да га реновирамо у цјелости - рекао је Мићић.

Он је навео да је обнова Соколског дома коштала скоро два милиона КМ, уз несебичну помоћ Владе Републике Српске са 500.000 КМ.

- Идемо и даље пуним капацитетом и у синергији у будуће пројекте - рекао је градоначелник Бијељине.

Осим обновљеног Соколског дома, у Бијељини је данас пуштен на употребу канал Дашниица, те свечано отворен реновиран Градски трг.