latinica  ћирилица
12/11/2020 |  16:23 ⇒ 16:23 | Аутор: РТРС

Додик: Бијељина се развија у пуном капацитету

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас, након предаје на употребу грађанима реконструисаног Трга краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини, да се овај град, као један од најважнијих стратешких мјеста у Српској, развија у пуном капацитету реализацијом значајних пројеката.
Додик у Бијељини - Фото: СРНА
Додик у БијељиниФото: СРНА

- Рачунамо да све што градимо треба да побуди наду за могућност останка становништва на овим просторима и за добар живот свих у Републици Српској - рекао је Додик у обраћању окупљенима на свечаности у центру града.

Он је истакао да је окупљање политичких снага у Бијељини учињено на најбољи начин, као примјер и за друге средине, наводећи да су завршени пројекти који су данас предати грађанима на употребу само дио заједничке жеље и настојања да град јача и буде успјешан у свом развоју.

- Република Српска третира сва мјеста једнако, сходно величини и значају, а Бијељина, која је истурена према матици Србији, има своју развојну шансу коју ћемо ојачати изградњом ауто-пута и многих других садржаја потребних за савремен живот - рекао је Додик.

Наводећи да је од кључне важности спремност да се управља пројектима и да се они реализују и предају народу на управљање на најбољи могучи начин, Додик је рекао да су примјер за то данашњи пројекти завршени у Бијељини, уређен трг, обновљен Соколски дом и уређен канал Дашница.

Он је истакао да је посебно поносан на канал Дашница, јер је у првој фази урађен за вријеме његовог мандата у Влади 1998. године када је одвојено огромних три милиона марака.

- Трг је сада величанствен, значајан и потребан, на понос грађанима и онима који долазе у Бијељину - оцијенио је Додик и затражио од градоначелника Миће Мићића да буду уређене и фасаде околних зграда, што су окупљени на тргу поздравили аплаузом подршке.

Додик је истакао да се у Бијељини радило и када није било политичке слоге између локалне и републичке власти, те навео примјере изградње градске обилазнице и нове болнице у граду.

- Никада нисмо одустали од Бијељине и радујем се да завршимо ауто-пут, а посебно ћу бити поносан и сматраћу својим успјехом уређење дринског насипа, да се не стрепи више од великих вода - поручио је Додик.

Наводећи да је потпуно увјерен у испоравност идеје и начина на који се ради у Бијељини и читавој Републици Српској, Додик је нагласио да је Српска стабилна, безбједна, да има свој пут и да није упитна ни у ком погледу.

- Многи безбједносни изазови који су били доминантни и у овом граду данас су иза нас, у Републици Српској нема организованог криминала у погледу тога да врше притисак на власт, имамо криминалаца, али немамо организованих банди усмјерених ка томе да дестабилизују сигурност грађана и сваког града. Тако је сада у Бијељини и сваком граду у Српској - оцијенио је Додик.

Према његовим ријечима, Република Српска је усмјерена ка развоју, као и потпуној корелацији и усаглашавању својих развојних, националних и државних планова са матицом Србијом.

- То је природно, ми ништа не радимо него оно што је сасвим нормално и желимо да сви грађани, без обзира на вјеру и нацију, овдје живе сигурно - рекао је Додик.

Он је поручио да ће се потешкоће, којих има, рјешавати, те да Република Српска показује способност да их рјешава.

- Не дајемо велика предизборна обећања, немамо потребе за тим, ми смо овдје да извршимо предизборну инвентуру онога што смо урадили и како смо радили, јер то показује нашу спремност и способност - закључио је Додик.