latinica  ћирилица
12/11/2020 |  17:13 ⇒ 17:22 | Аутор: СРНА

Мићић: Испуњено обећање - уређен канал Дашница

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изразио је данас задовољство што је окончано уређење канала Дашница, пројекта реализованог у сарадњи са Владом Републике Српске, којим је град добио једно од најуређенијих шеталишта, али и заштиту од поплава.
Мићо Мићић - Фото: СРНА
Мићо МићићФото: СРНА

- Прије пет - шест година обећао сам да ћемо направити пјешачку и бициклистичку стазу, те потпуно уредити овај канал. Неки су то примали са невјерицом, а када смо направили пројекат и све завршили заједничким средствима са Владом Републике Српске и предузећем "Воде Српске", у воду су пале све приче да то није добар посао - рекао је Мићић новинарима након што је заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком на употребу предао реконструисани канал Дашница у чије је уређење уложено готово пет милиона КМ.

Мићић је нагласио да је све ово постигнуто захваљујући договору 10 политичких партија које су договориле да подијеле одговорност у вези са овим послом, као и да сви нивои власти помогну граду Бијељина да настави да ради све што је радио претходних година, а сада и уз њихову помоћ.

- Урадили смо много тога, а Бијељина је град који се најбрже развијао у Републици Српској. Сад желимо да буде град будућности. Овај канал има двоструку улогу - с једне стране лијепо изгледа, има бициклистичку и стазу за шетање, али имамо и заштиту од поплава. Овдје је онолико метара кубних воде колико хоћемо, а сав вишак воде иде у Мајевички ободни канал. То је сигурно добро што се тиче овог пројекта - рекао је Мићић.

Он је истакао да уређење канала Дашница није једини пројекат, те да их има још много.

- Оно што смо договорили са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и са другим политичким партијама је за будућност Бијељине и сигурно је да ћемо наставити истим темпом - рекао је Мићић.