latinica  ћирилица
13/11/2020 |  13:31 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

Брнабић: Заједно смо јачи - Србија и Српска један тим (ВИДЕО)

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да је Србија константно уз Српску у добрим и тешким временима као и у реализацији бројних пројеката.
Ана Брнабић - Нова Топола - Фото: РТРС
Ана Брнабић - Нова ТополаФото: РТРС

- Тако је и данас. На сваком дијелу Српске грађани виде подршку помоћи Србије, виде да када јача Србија, да свакако јача и Српска - истакла је Бранабић те додала да су  Србија и Српска заједно јачи и да дјелују као један тим.

Премијерка Србије је пренијела и поздраве предсједника Србије Александра Вучића и захвалила се званичницима Српске на досадашњој сарадњи.

- Заједно смо јачи. Бићемо у будућности заједно - поручила је Брнабић на отварању Дома културе у Новој Тополи.

Брнабић је изјавила је у Новој Тополи код Градишке, гдје је данас отворен Дом културе за чију изградњу је Влада Србије издвојила 500.000 КМ, да када јача Србија, тада јача и Република Српска.

Нагласила је да је Србија данас економски изузетно јача и трудила се да у свакој прилици пружа помоћ и подршку народу Републике Српске, па тако и током ове тешке године када смо сви суочени са вирусом корона.

- Србија од 2014. године није више иста земља. То је фундаментално другачија земља и надам се да сте и ви овде у Српској то јачање Србије осетили - навела је Брнабићева.

Рекла је да су се званичници Србије трудили да са званичницима Републике Српске - српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједницом Српске Жељком Цвијановић, премијером Српске Радованом Вишковићем и свима осталима виде гдје је помоћ најпотребнија.

- Трудили смо се заједно да видимо шта то можемо да пошаљемо из Србије да бисте ви овде што боље одговорили на тај изазов, од тестова клиничких и транспортних респиратора, санитарних возила и свега осталог, заштитне опреме, да се у тој невољи држимо заједно - рекла је Брнабићева и изразила наду да су грађани Српске све то осјетили.

Захвалила је највишим функционерима Српске за феноменалну сарадњу и истакла да се сваки пут када дође у Републику Српску осјећа као да је дошла кући.

- Када сам постала предсједница Владе Србије 2017. године дочекали су ме широм отворених руку и срца да радимо и наставимо заједничке пројекте и будемо заједно. Заједно смо јачи и зато напредујемо овако добро, један смо тим, гурамо даље напред, немамо времена да губимо и поново ћемо бити овде каква год да нас срећа или невоља снађу, бићемо и даље у будућности заједно - поручила је Брнабићева.