latinica  ћирилица
14/11/2020 |  15:07 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Користимо своје хидроенергетске потенцијале; Значајни пројекти са Србијом (ВИДЕО)

Република Српска има пуно право да користи своје хидроенергетске потенцијале и то ће наставити да ради са новим значајним пројектима у сарадњи са Репебликом Србијом, поручио је Радован Ковачевић, савјетник српског члана Предсједништва БиХ.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- То нам неће забранити нико, а поготово Бакир Изетбеговић или Жељко Комшић - нагласио је Ковачевић, реагујући на изјаве из Сарајева поводом посјете премијерке Србије Ане Брнабић Републици Српској.

Ковачевић је за РТРС навео да политичко Сарајево 25 година након формирања дејтонске БиХ не може да се помири са чињеницом да постоји Република Српска и да, како каже, Српска има своја права.

- Даћемо им још 25 година, па и читаву вјечност да прихвате да је Република Српкса непромјенљива категорија и да има сва она права која су загарантована Дејтонским споразуимом и Уставном БиХ - навео је Ковачевић.

Истакао је да БиХ има веома мало права и веома мало надлежности.

- Тако ће остати и убудиће уколико се не промијени да Република Српска добије још више права. Све док је Република Српска јединствена и снажна, њихови напори ће бити апсолутно узалудни - поручио је Ковачевић.