latinica  ћирилица
15/11/2020 |  08:29 ⇒ 19:00 | Аутор: РТРС

Отворена сва бирачка мјеста у Српској

Сва бирачка мјеста на подручју Републике Српске су отворена и процес гласања се одвија мирно, без инцидената, уз поштовања епидемиолошких мјера које се односе на спречавање ширења вируса корона међу становништвом, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
Гласање - Фото: РТРС
ГласањеФото: РТРС

Штаб МУП Републике Српске "Избори 2020" прати и предузима мјере и радње у циљу одржавања повољне безбједносне ситуације у Републици Српској на дан локалних избора, наводи се у саопштењу.

Због одржавања локалних избора, локације за издавање личних докумената МУП Републике Српске (реферати личних карата, пребивалишта, боравишта и ЈМБ, укључујући аквизицију) раде данас, 15 новембра до 19.00 часова.

Како подсјећају из МУП Српске, у циљу предузимања безбједносних мјера и радњи поводом одржавања локалних избора на подручју БиХ, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач донио је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају за 15. новембар 2020. године од 00.00 до 24.00 часова.

Министарство у сједишту, центри јавне безбједности, станице јавне безбједности и полицијске станице за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

У истом временском интервалу на подручју Републике Српске забрањен је и саобраћај за теретна моторна возила преко 3,5 тоне укупне масе.