latinica  ћирилица
15/11/2020 |  23:29 ⇒ 16/11/2020 | 09:22 | Аутор: РТРС

Убједљива побједа Стевановића у Зворнику (ВИДЕО)

Кандидат СНСД-а Зоран Стевановић за градоначелника Зворника, према подацима ове странке освојио је око 78 одсто гласова бирача који су изашли на изборе.
Град Зворник, извор: СНСД - Фото: РТРС
Град Зворник, извор: СНСДФото: РТРС

Кандидат СДС-а Славиша Влачић, према овим подацима, добио је 8,4 одсто гласова, кандидат Уједињене Српске Костадин Васић 6,6, а кандидат ПДП-а Митар Видаковић 6,8 одсто.

На биралиштима града Зворника гласало је 32.174 бирача или 63,63 одсто од 52.982 уписаних у редован бирачки списак.

Стевановић је, након првих резултата, рекао да је најважније да су на гласачким мјестима поштоване све епидемиолошке мјере и да није било озбиљнијих жалби на ток изборног процеса.

- Наш резултат никада није био упитан. И што се тиче наше одборничке листе, мислим да смо и ту направили можда најбољи изборни резултат до сада. Не може се још говорити колико је то одборника, 13, 14, 15, али и небитно је, најважније да су и наши коалициони партнери направили добар резултат и честитам и њима. Мислим да ће то поново бити једна стабилна скупштинска већина и да Зворник наставља својим свој развојни пут - рекао је Стевановић.

Стевановић, коме је ово пета изборна побједа, истакао је да СНСД у својој кампањи никада није коментарисао понашање других партија и кандидата, никада није ништа ружно говорио о њима.

Стевановић је проглашавајући своју и побједу одборничке листе СНСД-а и коалиционих партнера, позвао све партије да се уздрже од било каквог славља и масовног окупљања.