latinica  ћирилица
15/11/2020 |  23:53 ⇒ 16/11/2020 | 09:21 | Аутор: РТРС

Додик: СНСД има 41 градоначелника и начелника, остварили смо бољи резултат (ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да пораз кандидата ове странке у Бањалуци не треба да буде у сјени осталих побједа СНСД-а у Републици Српској.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је нагласио да је СНСД на прошлим изборима освојио 40 начелничких и градоначелничких позиција, а на овима је освојио и једно мјесто више.

- То говори да смо сада добили градове које нисмо имали. Приједор, Добој, Источно Сарајево - рекао је он и додао:

- Крупа на Уни, Нови Град, Приједор, Козарска Дубица, Оштра Лука, Костајница, Градишка, Лакташи, Петровац, Дринић, Рибник, Језеро, Шипово, Купрес, Вукосавље, Петрово, Добој, Власеница, Сребреница, Милићи, Источно Ново Сарајево, град Источно Сарајево, Вишеград, Калиновик, Фоча, Србац, Прњавор, Челинац, Источни Дрвар, Мркоњић Град, Кенежво, Доњи Жабар, Осмаци, Трново, Пале, Рогатица, Калиновик, Гацко, Ново Горажде, Рудо, Требиње, мјеста су гдје је СНСД остварио побједу. У ФБиХ се ради о Дрвару, Босанском Грахову и Гламочу - навео је Додик.

Додик је истакао да политика СНСД-а неће бити политика сукоба са новим руководством Бањалуке.

- Наша политика биће развој града. Колико поштујемо вољу противничке странке, толико поштујемо људе који су гласали за нас - рекао је он.

Додик је рекао да је Мићо Мићић заслужио побједу у Бијељини, али да се то није десило, изразивши жаљење због тог. Истакао је да СНСД наставља сарадњу са Мићићем, без обзира на изборни резултат.

- Жао ми је што у Бијељини нисмо прошли, Мићо Мићић је заслужио да добије подршку. Све друго говори у прилог СНСД-а. Од свега је најважније да је Република Српска способна да проведе изборе - рекао је Додик.

Он је додао да је СНСД, према статистичким подацима, остварио бољи резултат.

- Гдје је била наша грешка у Бањалуци, видјећемо. Изгубили смо неке позиције које су ме заболиле, али добили смо неке које нас радују. СНСД је показао руководећу улогу у Републици Српској - истакао је Додик.

Додик је најавио да ће сутра преузети функцију предсједника Градског одбора СНСД-а у Бањалуци, најавивиши реформу и припреме за изборе 2022. године.

- Не одричемо се Игора Радојичића, али очигледно га се одрекла Бањалука, што је на штету Бањалуке. То је моје лично мишљење. Мислим да Бањалука није играла фер према човјеку који је много дао Бањалуци - истакао је Додик.