latinica  ћирилица
17/11/2020 |  07:20 ⇒ 07:54 | Аутор: РТС

Медведев савладао Зверева и заказо дуел са Ђоковићем

Данил Медведев у два сета савладао је Александера Зверева (6:3, 6:4) и остварио први тријумф у групи Токио 1970 на Завршном мастерсу у Лондону. Истовремено, Рус је заказао дуел са Новаком Ђоковићем у другом колу, а тај дуел на програму је у сриједу.

У репризи финала париског Мастерса, Медведев је поново био бољи од Зверева и оправдао улогу фаворита. Рус је славио у два сета - 6:3, 6:4, за само 90 минута игре.

Потпуно два различита сета одиграли су Медведев и Зверев. У првом делу игре виђен је велики број брејк лопти, дугачки поени и гемови, док је у другом само један брејк одлучио побједника.

Послије почетне размјене брејкова и испитивања снага (прва четири гема трајала 25 минута), Рус у шестом гему поново одузима сервис Звереву и осваја први сет 6:3.

У другом дијелу игре виђен је само један брејк. Зверев у седмом гему не успијева да освоји свој сервис, што Медведев користи и резултатом 6:4 долази до побједе.

Медведев ће у другом колу играти против Ђоковића, који је био бољи од Шварцмана, док се у другом дуелу састају Аргентинац и Нијемац.

Још није познато ко ће играти у поподневном (15.00), а ко у вечерњем (21.00) термину.

У уторак су на програму мечеви у групи "Лондон 2020" - Надал игра против Тима, а Циципас против Рубљова.