latinica  ћирилица
17/11/2020 |  09:08 ⇒ 21:47 | Аутор: РТС

Партизан дочекује Уникс

Кошаркаши Партизана од 20.30 дочекују екипу Уникса у утакмици 8. кола Еврокупа. Црно-бијели ће у хали "Ранко Жеравица" играти против екипе из Казања, што ће бити премијера новог тренера Саша Филиповског на евро сцени.
Кошарка  (илустрација) -
Кошарка (илустрација)

Филиповски је преузео тим прије десетак дана после отказа Владу Шћепановићу и остварио два тријумфа, али га сада чека најтежи задатак.

Због проблема Хувентуда и Венеције са вирусом корона, Партизану су одложени мечеви 6. и 7. кола, па данашњи дуел дочекује са чинком од две побједе и три пораза.

- Немамо много времена за одмор и сада је тренутак када треба бити најпаметнији. Најважнија ће бити енергија. Имамо три утакмице у седам дана, са много јаким противницима. Први на реду је Уникс, који има велики индивидуални квалитет и зато ће бити важно да имамо високу концентрацију и да се паметно спремамо за сваког противника – једног по једног - изјавио је Филиповски за клупски сајт.

Плејмејкер Немања Гордић истиче да је битно да тимски зауставе ривала.

- Иако знамо распоред, сва пажња нам је усмјерена ка првом сљедећем ривалу. Екипу Уникса чине јако добри играчи и велики број њих има пуно поена у својим рукама. Ми их морамо зауставити тимски, уз максималну енергију током свих 40 минута. Веома је важно да од почетка утакмице, од прве лопте, будемо 100 посто концентрисани и да кроз игру која нам више одговара правимо резултат - рекао је Гордић.

Након меча са Униксом, кошаркаши Партизана ће утакмицу 6. кола против Хувентуда одиграти већ у четвртак, а серија тешких мечева биће комплетирана 23. новембра, када црно-бијели дочекују Црвену звезду у АБА лиги.