latinica  ћирилица
17/11/2020 |  10:44 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Пронађен и спасен Фочак који је нестао прије пет дана (ВИДЕО)

Фочанска полиција спасила је педесетдеветогодишњег П.Д. из Фоче са стрме обале ријеке Дрине у мјесту Бастаси, који је нестао прије пет дана, саопштено је из Полицијске управе Фоча.
Спасен Фочак - Фото: РТРС
Спасен ФочакФото: РТРС

Нестанак ове особе полицији је пријавио његов брат 16. новембра у 8.20 часова,

Након што је добила пријаву, патрола полиције је изашла у претрагу терена од мјеста Шадићи у општини Фоча, гдје је 11. новембра посљедњи пут П.Н. остварио контакт са братом П.Д, који је требао да настави пјешке пут ка граници са Црном Гором гдје се налазио на привременом раду, након чега је нестао.

Од лица које је рибарило уз ријеку Дрину полиција је сазнала да се са друге стране, у шипражју на стрмој обали Дрине у мјесту Бастаси, налази лице које се представља као П.Д. и које је повријеђено.

Брзом и ефикасном интервенцијом, полицијски службеници Полицијске управе Фоча су, користећи адекватну специјалистичку опрему, чамцима низ ријеку Дрину пришли до повријеђеног лица којем су пружили прву помоћ,а потом га превезли на десну обалу ријеке Дрине гдје их је чекала дежурна екипа хитне помоћи Дома здравља Фоча.

Пронађено лице је показивало знакове дехидратације, промрзлина и потхлађености те је превезено у Универзитетску болницу Фоча на даље лијечење, наводи се у саопштењу.