latinica  ћирилица
17/11/2020 |  12:29 ⇒ 14:53 | Аутор: СРНА

Сајић: ЦИК да отклони недостатке у изборном процесу

Генерални конзул БиХ у Минхену Вера Сајић изјавила је данас Срни да је у овом конзулату 101 лице гласало на локалним изборима који су одржани у БиХ, док њих 50 није могло обавити грађанску дужност јер нису били на списку Конзулата и зато би Централна изборна комисија БиХ /ЦИК/ требало да отклони овакав недостатак у изборном процесу.
Вера Сајић - Фото: РТРС
Вера СајићФото: РТРС

- У Конзулату у Минхену није било много гласача на бирачком списку. Велики број грађана је долазио тврдећи да су регистровани за изборе, поједини су то и документовали и били на бирачком списку ЦИК-а БиХ, али, нажалост, у Конзулату нису били на списку. Овај проблем ЦИК би морао да отклони - рекла је Сајићева.

Сајићева је навела да је, у складу са одлуком ЦИК-а БиХ, гласање организовано у три амбасаде БиХ – у Бечу, Ослу и Београду, генералним конзулатима БиХ у Чикагу, Штутгарту и Минхену, те почасном конзулату БиХ у Грацу.

- У Конзулату у Минхену није било проблема приликом гласања и поштоване су прописане епидемиолошке мјере. Више људи је било пријављено да гласа путем поште - рекла је Сајићева.