latinica  ћирилица
17/11/2020 |  14:51 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Против Ненада Нешића поднесен извјештај Тужилаштву

Против Ненада Нешића, бившег в.д. директора Путева Републике Српске, поднесен је извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука због сумње да је починио кривично дјело злоупотреба положаја.
Ненад Нешић (фото:opcija.net) -
Ненад Нешић (фото:opcija.net)

Из МУП-а Републике Српске саопштено је, уз навођење иницијала, да је Н.Н. од 8. маја 2018. године до 31. августа ове године у својству одговорног лица, вршиоца дужности директора ЈП Путеви Републике Српске, кршећи одредбе Закона о јавним набавкама, чија је повреда утврђена пресудом Суда БиХ, искористио свој положај и овлашћења, закључивши оквирни споразум са привредним друштвом Приједорпутеви а.д. Приједор, у оквиру којег је закључио шест појединачних уговора за извођење радова одржавања и заштите магистралних и регионалних путева и објеката на путевима на области 1 у Републици Српској.

Н.Н. се сумњичи да је наложио плаћање испостављених ситуација које је то друштво достављало по основу тако закључених уговора, чиме је, како се истиче у саопштењу, прибавио имовинску корист привредном друштву Приједорпутеви у износу од скоро 17 милиона КМ са ПДВ-ом.

Нешић је за Независне рекао да нема информацију да је пријављен Тужилаштву.

- Мој коментар на то је само да сам све радио у складу са законом и одлукама Владе - рекао је Нешић.