latinica  ћирилица
17/11/2020 |  15:25 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

СПС жели да остане у коалицији; СНСД већ донио став

СПС је опредијељен за останак у коалицији, рекао је предсједник те странке, Горан Селак, након сједнице Предсједништва СПС.
Бањалука: СПС конференција за новинаре - Фото: СРНА
Бањалука: СПС конференција за новинареФото: СРНА

Из СПС-а је након сједнице саопштено да Предсједништво странке изражава спремност за наставак разговора са СНСД-ом о формирању власти како у Бањалуци, тако и у другим локалним заједницама, те да ће упутити писмо СНСД-у за одржавање заједничког састанка.

У саопштењу се наводи да Предсједништво СПС одбацује све спекулације и неистине које се тичу разговора и формирања политичких савеза са политичким субјектима који чине опозицију на републичком и локалном нивоу у граду Бањалука.

Селак је након сједнице такође одбацио спекулације о разговорима са опозиционим странкама, називајући такве наводе лажним.

- Ми у оваквој опозицији не видимо рјешење, јер она није дио рјешења већ проблема - рекао је Селак.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је за Срну да је Савез независних социјалдемократа већ донио свој став о СПС на сједници Извршног комитета.

Извршни комитет СНСД-а је на јучерашњој сједници у Бањалуци донио одлуку о раскиду коалиционе сарадње на свим нивоима са СПС-ом.