latinica  ћирилица
17/11/2020 |  15:36 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Настављамо вриједно радити на новим пројектима развоја Бањалуке и Бијељине, али и цијеле Српске (ВИДЕО)

СНСД је остварио добар резултат на локалним изборима у недјељу и најбољи резултат од свих странака у Републици Српској и у БиХ, рекао је портпарол ове странке Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- За нас је јако битно да смо побољшали свој изборни резултат у односу на претходне локалне изборе и да смо овај пут побиједили у трци за позиције начелника и градоначелника, испоставиће се када се заврши пребројавање гласова у Дервенти и када Скупштина Брчко дистрикта изабере градоначелника, у укупно 43 локалне заједнице, у односу на 40 колико смо освојили на претходним изборима - истакао је Ковачевић за РТРС.

Он је навео да ће СНСД ће имати градоначелнике у шест од осам градова у Републици Српској, као и у кључним општинама и градовима у Поткозарју, Лијевчу, добојској регији, Посавини, Подрињу, сарајевско-романијској регији и у Херцеговини.

- За нас је исто тако јако битно да смо први пут освојили власт у Приједору, Добоју или нпр. у Гацку. То на један специфичан начин показује снагу организације, али и виталност СНСД-а - нагласио је Ковачевић.

Он је истакао да је, осим тога, СНСД је освојио убједљиво највећи број одборничких мандата у Републици Српској и отприлике исти број гласова као на општим изборима 2018. године, на којим је ова странка освојила убједљиву побједу.

- Морам да кажем да нам је жао због изборног резултата за позицију градоначелника Бањалуке. Стојимо при томе да је Игор Радојичић био најбољи кандидат и наше је мишљење да је он најбољи градоначелник у историји Бањалуке. Без обзира на све, поштујемо изборну вољу и честитамо новом градоначелнику - рекао је Ковачевић.

Ковачевић каже да је значајна чињеница да је СНСД у Бањалуци и Бијељини освојио убједљиво највећи број гласова, те да је са коалиционим партнерима у оба ова града већ потписан споразуме о формирању скупштинске већине.

- Дакле, настављамо вриједно радити на новим пројектима развоја Бањалуке и Бијељине, а као што је предсједник СНСД-а Милорад Додик већ рекао, планирамо подржати све добре иницијативе нових градоначелника у овим градовима - поручио је Ковачевић.