latinica  ћирилица
17/11/2020 |  19:26 ⇒ 20:59 | Аутор: РТРС

Фочански полицајци о акцији спасавања суграђанина (ВИДЕО)

Фочански полицајци Ђорђе Елек, Немања Тривун, Ранко Симовић и скипер Мирослав Тривун спасили су живот 59-годишњем суграђанину Драгану Пејовићу. Након петодневне потраге, пронашли су га уз помоћ риболоваца на неприступачној лијевој обали Дрине.
Ђорђе Елек и Немања Тривун, и Ранко Симовић (Фото: 058.ba) -
Ђорђе Елек и Немања Тривун, и Ранко Симовић (Фото: 058.ba)

Таман када се чинило да се Драгану Пејовићу изгубио сваки траг, стигла је охрабрујућа вијест од риболоваца који су чули позиве у помоћ на Бастасима у близини рафтинг кампова. За тридесетак минута полицајци су били спремни. Пронашли су промрзлог суграђанина.

Истичу да се оклизнио и пао, и том приликом повриједио ногу.

- Фиксирали смо ногу и чамцем га превезли на десну обалу Дрине гдје нас је чекала хитна помоћ - прича Ђорђе Елек, криминалистички инспектор ПУ Фоча.

Спасоносној акцији допринијело је и међусобно пријатељство, као и познавање ћуди хировите Дрине, које је успјешна “четворка“, добро научила радећи као сертификовани скипери.

- Четврти момак који је био с нама је мој брат, који је на мој позив успио да припреми опрему тако да нисмо каснили ни једног секунда. Све је било уиграно - каже инспектор Немања Тривун.

Спасиоцима Ђорђу Елеку и Немањи Тривуну било је ово подсјећање и на акцију спасавања двојице дјечака у набујалој Дрини, прије двије године, за шта су од београдских “Вечерњих новости“ награђени за најплеменитији подвиг године.