latinica  ћирилица
18/11/2020 |  09:20 ⇒ 09:30 | Аутор: СРНА

Сребреница: Поновно бројање листића са два бирачка мјеста

У Сребреници још нису комплетирани изборни резултати јер је Централна изборна комисија БиХ, због жалби, наложила понављање бројања гласачких листића са бирачких мјеста у основним школама у Поточарима и Сребреници, рекла је Срни предсједница Општинске изборне комисије Љиљана Стевановић.
Понављање бројања гласачких листића у Поточарима и Сребреници - Фото: СРНА
Понављање бројања гласачких листића у Поточарима и СребренициФото: СРНА

Стевановићева је навела да је на тим изборним мјестима бирачко право остварио велики број грађана.

Према непотпуним подацима, без резултата са два бирачка мјеста, у овој општини је кандидат Коалиције "Заједно за Сребреницу" Младен Грујичић освојио 4.111, а кандидат Коалиције бошњачких странака "Моја адреса Сребреница" Алија Табаковић 1.781 глас.

Раније је био објављен прелиминарни податак са свих редовних бирачких мјеста да је Грујичић добио повјерење 4.464, а Табаковић 1.869 бирача.

Стевановићева је истакла да је, без гласова са два биралишта, најбољи резултат на редовним бирачким мјестима за Скупштину општине Сребреница остварио СНСД са 2.038 гласова, затим "Моја адреса Сребреница" 1.415, СДС је добио 890, а ДНС 715, те Уједињена Српска 228 гласова, док су остале странке забиљежиле симболичне резултате.

У сребреничком ОИК-у кажу да је за гласање у одсуству за ову општину било пријављено 1.770 бирача, путем поште 1.425, а на друге начине 33 бирача.

Мобилни тимови су омогућили гласање 28 непокретних, слијепих и бирача који су у изолацији због симптома вируса корона.

Податке о броју гласова у одсуству, путем поште и на друге начине прикупља ЦИК и тек са тим подацима биће познат коначан изборни резултат и побједник избора у овој локалној заједници, иако је према подацима Изборног штаба Коалиције "Заједно за Сребреницу" сигурна побједа Грујичића за начелника ове општине, као и скупштинска већина српских странака.