latinica  ћирилица
18/11/2020 |  10:14 ⇒ 13:28 | Аутор: СРНА

Симић: Фалсификат политичке реалности

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Перо Симић поручио је да нема пада Милорада Додика, како то кривотворено, драматизовано и предимензионирано, са прегријаним страстима, најављује насловна страна и текст у листу Данас, тако да ће, политички импотентна опозиција у Србији, остати и даље обесхрабрена ако је баш чекала на Додиков пад.

- Проћи ће још много година да то дочекају, уколико тада ова опозиција уопште буде и постојала. Зато нека опозиција што прије нађе неки нови извор за охрабривање, иначе ће остати вјечна опозиција - истакао је Симић, реагујући на текст објављен у листу "Данас" 16. новембра под насловом "Опозиција победила у Бања Луци после 20 година", као и текст објављен 17. новембра, који доминира на насловној страни овог листа под насловом "Додиков пад у Бањалуци охрабрио српску опозицију".

Савјетник српског члана Предсједништва навео је да наслов листа "Данас", као и добар дио текста не одговарају истини и представљају фалсификат политичке реалности што, како је рекао, није баш похвално за један лист до кога држе да је озбиљан.

Симић је појаснио да су локални избори у БиХ показали да је Република Српска демократска творевина у којој је у ноћи демократских избора предсједник највеће странке /СНСД/ Милорад Додик потврдио побједу своје странке на изборима и признао пораз кандидата за градоначелника у Бањалуци и Бијељини.

- Као демократа Додик није крио да му је тешко пао губитак градоначелника Бањалуке јер је сматрао да је Игор Радојичић, кандидат његовог СНСД-а, био један од најбољих градоначелника Бањалуке у историји овог града. Но, то га није спријечило да честита Драшку Станивуковићу побједу - истакао је Симић.

Симић је у тексту, који је објавио лист "Данас" под насловом "Додик није пао већ убједљиво побједио", навео да је истина и то да је Додиков СНСД и у Бањалуци и у Бијељини заједно са својим коалиционим партнерима освојио већину у парламентима ова два града и у још 40 општина укључујући и Приједор, гдје је њихов кандидат побиједио у трци за градоначелника након више година.

СНСД и његови коалициони партнери, додао је Симић, побједници су у 47 до 48 општина од укупно 63 општине колико их има у Републици Српској.

- То свакако није никакав Додиков пад, већ Додикова убједљива побједа, уз пораз за поменута два градоначелника Бањалуке и Бијељине - истакао је Симић.

Оно што посебно треба нагласити, навео је Симић, а што је Додик у понедјељак, 16. новембра рекао да би разбио неке недоумице, то је да неће бити опструкције и блокаде ни Бањалуке ни Бијељине ни у једној дјелатности и пројекту од важности за ова два града.

- Из свега наведеног млади /Драшко/ Станивуковић, новоизабрани градоначелник Бањалуке, није никаква ноћна мора ни за Додика ни за СНСД, како то тврди ваша саговорница из Бањалуке, политички аналитичар Тања Топић, која ево већ 20 година најављује како је Додик готов а никако да јој се испуни жеља. И другом саговорнику професору, иначе исфрустрираном и неоствареном политичару Слави Кукићу, као и Тањи Топић измиче истина, а истиче се њихова мрежа предрасуда - оцијенио је Симић.

Према његовим ријечима, они овдашње политичаре по стереотипу глобалиста доживаљавају као примитивне Балканце, што се види из Кукићеве флоскуле "сељачка бахатост", коју приписује Додику.

- Чини ми се да они имају неадекватну перцепцију и привид сазнања да нешто о овоме знају. Њих двоје тако на фалсификату кроје политичку реалност у коју покушавају убиједити јавност. Али узалуд. Код њих је истина жртвована јер је изговорена са симулацијама и пристрасношћу. Зато ваш лист свакако заслужује боље и квалификованије саговорнике код којих се истина није загубила - поручио је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Перо Симић.