latinica  ћирилица
18/11/2020 |  16:01 ⇒ 16:25 | Аутор: Б92

Увjерени смо да ће се Аустралијан опен одржати

Премијер аустралијске државе Викторија Данијел Ендруз рекао је да је увјерен да ће се Отворено првенство Аустралије у тенису одржати.
Аустралијан опен (Фото: australianopenresults.com) -
Аустралијан опен (Фото: australianopenresults.com)

Власти Викторије не дозвољавају играчима да допутују средином децембра, али би могле да им дозволе да допутују крајем децембра, што би могло озбиљно да утиче на њихове тренинге због обавезног двонедјељног карантина.

У Тениском савезу Аустралије надали су се да би играчи у мјехуру могли да тренирају и за вријеме карантина, прије него што почну квалификације за Аустралијан опен, који ће се одржати од 18. до 31. јануара у Мелбурну.

Организатори тениских турнира у Аустралији су почетком недјеље навели да ће њихова такмичења бити пребачена у Викторију, пошто су границе унутар земље затворене и играчи не могу да путују, а Ендруз је рекао да ти "планови нису завршени".

- То мора да се уради на безбједан начин, то мора да се уради на прави начин. Сарађујемо врло, врло тијесно са Тениским савезом Аустралије. Они раде са свим њиховим партнерима и увјерени смо да ће се све то завршити организацијом Аустралијан опена - навео је он.

Ендруз је критикован због увођења полицијског часа и строгих мјера у Викторији, послије великог броја заражених, али и смртних случајева, али су те рестрикције дале резултате.

У Викторији већ 19 дана није забљежен ниједан случај заразе, нити смртни случај повезан са вирусом корона.

Према посљедњим подацима у Аустралији је умрло 907 људи од корона вируса, од којих је 819 из Викторије.

Организатори Аустралијан опена надају се и да ће добити дозволу за присуство ограниченог броја гледалаца на турниру.