latinica  ћирилица
18/11/2020 |  16:01 ⇒ 16:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Бајден побиједио Трампа у Мичигену за 148.000 гласова

На панелу НВО у највећем округу у Мичигену Вејн каунтију потврђено је да је Џо Бајден побиједио Доналда Трампа у тој држави са 148.000 гласова.

Резултати су потврђени у уторак увече, само неколико часова након што су републиканци привремено блокирали објављивање резултата тврдећи да је било нерегуларности приликом гласања у Детроиту.

Округ Вејн је био подијељен (2:2) у вези с тим да ли да се потврде резултати пребројаних гласова, а онда се појавила невладина организација која је саопштила да су избори у Детроиту "били чисти", пренијела је Си-Ен-Ен.

Изабрани предсједник Џо Бајден поијбедио је у Мичигену за око 148.000 гласова, а округ Вејн му је донио побједу, јер је тамо освојио 322.000 гласова више од Доналда Трампа, навела је Си-Ен-Ен.

Објављивање резултата је привукло пажњу предсједника Трампа, који је "качио" твитове републиканаца и ширио информације о томе да је "дошло до велике изборне преваре", наводећи да изборна комисија мора да му врати Мичиген.

Када је НВО објавила резултате, републиканци су позвали државног секретара Мичигена Џоселин Бенсон да изврши свеобухватну ревизију спорног округа, јер се "вјерује да је ту дошло до нерегуларности".