latinica  ћирилица
18/11/2020 |  18:01 ⇒ 18:01 | Аутор: Б92

Зверев уз доста муке до прве побједе у Лондону

Њемачки тенисер Саша Зверев побиједио је Дијега Шварцмана са 2-1 у сетовима у другом колу Завршног турнира у Лондону.

Нијемац је савладао Аргентинца послије два сата и 13 минута тениса – 6:3, 4:6, 6:3.

Он је побједом значајно побољшао своје шансе за пласманом у полуфинале, док је Аргентинац своје поразом свео на минимум.

Пријетње ритернера биле су са обје стране на мечу, али се боље снашао код своје прилике Шварцман који је први направио предност.

Ипак, његова радост није дуго трајала. Превелика доза пасивности отворила је простор Нијемцу да игра агресивније и да стекне потребно самопоуздање.

То је резултовало са два везана брејка којима је Саша дошао до 5:2.

Шварцман се, међутим, није предавао. Дошао је до двије везане брејк лопте када је Зверев сервирао да освоји први сет. Ипак, добри сервиси спасли су Нијемца који је експресно "везао" четири поена за 6:3.

У прва два гема другог сета оба тенисера пропустила су пар добрих прилика, али је Зверев убрзо затим направио брејк и поново повео.

Контролисао је ритам Нијемац и при вођству од 3:2 имао и брејк лопте, али је од тог тренутка до краја другог сета виђен његов велики крах.

Шварцман је знао тачно шта је потребно да уради да би искористио овај пад у игри бившег шампиона Лондона, па се отишло у трећи сет.

Кључни гем трећег сета био је пети, када је Зверев убрзао ритам, натјерао Шварцмана да касни са намјештањем и ударцима - и направио брејк.

До краја меча побједа Нијемца је могла да буде само још убједљивија, али је на крају морао да буде задовољан са 6:4 у трећем сету.

У трећем колу Групе "Токио 1970" Зверев у петак игра против Ђоковића, док се истог дана Шварцман састаје са Медведевим.