latinica  ћирилица
18/11/2020 |  19:02 ⇒ 20:59 | Аутор: РТРС

СНСД се неће одрећи Радојичића (ВИДЕО)

Изградња источног и западног транзита, фабрике воде, реконструкција УКЦа, само су мали дио низа пројеката које су локалне и републичке власти реализовале у Бањалуци, каже предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик. Поручује да ће нова скупштинска већина у Бањалуци окупљена око СНСДа наставити истим темпом.
СНСД - Фото: Тwitter
СНСДФото: Тwitter

Циљ је да све локалне заједнице у Српској , не само Бањалука буду што је могуће уредније и боље. Додик подсјећа да је његова политичка странка на посљедњим изборима добила највише одборничких мјеста од свих партија у БиХ.

По броју освојених мандата СНСД је и даље најјача странка, не само у Републици Српској, већ и БиХ, каже предсједник ове политичке партије Милорад Додик. Поручује да ће заједно са републичком влашћу наставити да инвестирају и у Бањалуку и остале локалне заједнице Српске.

- Ми ћемо наставити то да радимо и чинићемо да Република Српска И Бањалука буду што боље. Бањалука је моја емоција као и Република Српска. Ја то страствено браним и желим да Бањалука буде што је могуће уреднија и боља. Многе ствари које су у овом граду урађене ја могу да кажем да сам учествовао од источног и западног транзита, реконструкције фабрике воде - рекао је Додик.

Подсјећа да су, између осталог, Бањалуку очистили од организованих криминалних група, које више не постоје у највећем граду Српске. Заједно са бившим градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем раније су планиране многе инвестиције, као што је концертна дворана.

- Која је дио урбанизације приближавања града европским стандардима. Да ли ће то бити приоритет овог градоначелника то не знам - навео је Додик.

СНСД се неће одрећи Игора Радојичића , јер је он озбиљан човјек са искуством, каже Додик. Поновио је да се ова странка одрекла СПСа као коалиционог партнера. Каже и када би хтјели, са тим нису сагласне друге странке које су потписале Споразум за склупштинску већину.

- Доведен сам у позицију да ми кажу "или они или ми", тако да морам да бирам ову скупштинску већину - рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је коментарисао и извјештај који је МУП поднио Окружном тужилаштву против бившег директора Путева Српске Ненада Нешића због злоупотребе положаја. Каже, процедуре се морају поштовати, али Нешић је избјегавајући тендерску процедуру поступио одговорно, јер је била дилема да ли да поштује закон или да брзо ријеши питање од општег интереса.