latinica  ћирилица
19/11/2020 |  10:40 ⇒ 10:53 | Аутор: Б92

"Са Косова, из Србије" - овако се Авдија представио НБА лиги (ВИДЕО)

Млади израелски кошаркаш српског поријекла Дени Авдија изабран је као девети пик на овогодишњем НБА драфту.

Иако се спекулисало чак и о Голден Стејт Вориорсима који су бирали као други, те се помињали Њујорк Никси, Авдија ће НБА каријеру почети у Вашингтон Визардсима.

- Чекаш сваки пик и осјећаш лептириће у сотмаку. Нисам имао очекивања и био сам спреман на сваку ситуацију. Бити девети пик је сјајно за нашу земљу и веома сам узбуђен да почнем да играм. Имао сам кратак разогвор са Визардсима и сви су ми показали да је то велики тим. Цијели стручни штаб је навијао за мене када сам изабран и хтјели су да се осјетим као ко дкуће. Велики град, престоница Сједињених Амерички Држава - рекао је Авдија.

Крилни играч Макабија из Тел Авива не машта превише о будућности у НБА лиги.

- Не размишљам о минутима које ћу добити или колико ћу бити на терену. Прије ћу гледати да помогнем тиму да добија утакмице. Све ћу урадити да побјеђујемо. Биће сјајно путовање - додао је млади кошаркаш.

Авдија је син легендарног играча Црвене звезде Зуфера Авдије и тако се и представио америчкој јавности након драфта, док је на реверу свог сакога имао значке Србије и Израела.

" Мој отац је Зуфер Авдија, он је рођен на Косову, у Србији. Играо је за југословенску репрезентацију и играо је у Израелу. Никад ми није био тренер, нисмо се слагали на терену. Промашио сам једном неколико шутева узастопних и рекао ми је како немам менталитет шутера. Био сам љут, али ме је научио да будем јачи на терену и да будем такмичар - рекао је Авдија.