latinica  ћирилица
19/11/2020 |  14:01 ⇒ 14:27 | Аутор: СРНА

Мароканац осумњичен за убиство у Отесу условно осуђен због дроге

Мигрант из Марока Хишам Агларас, који је осумњичен за убиство Јасмина Беровића /36/ у сарајевском насељу Отес и за којим је расписана потјерница, раније је условно осуђен због посједовања и омогућавања уживања дроге, изјавио је адвокат Мирсад Црновршанин који је тада заступао Мароканца.

Општински суд у Сарајеву је 22. новембра прошле године донио пресуду којом је Агларас условно осуђен на четири мјесеца затвора. Тада је наведено да ова казна неће бити извршена ако Мароканац не почини ново кривични дјело у року од једне године од правоснажности пресуде.

Мароканац је по свему судећи у овом тренутку прекршио условну пресуду.

- Уколико буде ухапшен, Суд ће опозвати условну казну и он ће бити упућен у затвор на издржавање казне од четири мјесеца. Он је свакако прекршио условну пресуду јер се она рачуна од момента извршења новог кривичног дјела, али под условом да постоје докази да се може довести у везу са кривичним дјелом почињеним у Отесу - рекао је Црновршанин за Дневни аваз.

Према наводима из пресуде, Агларас је 2019. године био неожењен, а према сазнањима Аваза од извора из истраге, у БиХ има дјевојку са којом има дијете.

Тројица миграната су у уторак, 17. новембра, у Барској улици ножем напала мјештане насеља Отес. Том приликом Беровић је убијен, а тешке повреде задобио је Тарик Џамалија, чије је здравствено стање стабилно.

Мјештани Илиџе јуче су се окупили у Малој алеји како би осудили ово убиство, те упутили поруку да надлежне институције у БиХ коначно морају пронаћи начин да склоне мигранте са улица.

Из МУП-а Кантона Сарајево саопштено је да је полиција дошла до сазнања да се држављанин Марока чији су иницијали А.Х. /34/ налазио у Барској улици на Илиџи, гдје је у нападу једно лице убијено, а два су повријеђена.