latinica  ћирилица
19/11/2020 |  14:03 ⇒ 20:35 | Аутор: СРНА

У петак облачно са кишом у нижим и снијегом у вишим подручјима

У Републици Српској и Федерацији Бих сутра се очекује умјерено до претежно облачно вријеме, током дана са кишом, а у вишим подручјима са сусњежицом и снијегом.

У ноћи наоблачење на сјеверозападу, западу и дијелом на сјеверу. У тим предјелима ће почети да пада киша а до јутра ће се проширити на већину предјела, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На планинама ће падати сусњежица и снијег, док ће једино на југу бити сунчано са промјенљивом облачношћу.

Током дана облачно у свим предјелима са мјестимичним падавинама углавном у централном појасу, кишом у нижим и сусњежицом и снијегом у вишим предјелима.

Уз пад температуре према вечери ће постојати услови за снијег нижим предјелима у централном појасу, док ће на сјеверу и југу земље бити облачно, прохладно и претежно суво.

Вјетар умјерен на моменте и појачан сјеверног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура од нула до пет, на југу до девет, а највиша дневна од три до девет, на југу до 12 степени Целзијусових. Послије подне и крајем дана, поступан пад температуре ваздуха.

Данас је умјерено до претежно облачно вријеме. По котлинама и уз ријечне токове са маглом и ниском облачношћу, а у Херцеговини и на западу сунчано.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Рогатица два, Котор Варош, Мањача три, Мајеваца четири, Рудо, Бјелашница, Сарајево пет, Прњавор, Мљечаница, Челинац, Братунац, Рибник, Вишеград Градачац и Сански Мост шест, Градишка, Приједор, Бањалука, Нови Град, Бихаћ седам, Србац, Чемерно, Добој, Иван седло, Зеница осам, Шипово, Фоча, Калиновик, Соколац, Бијељина Бијељина, Бугојно, Јајце, Соколац и Тузла девет, Пале 10 степени Целзијусових.

У Кнежеву, Гацку, Мркоњић Граду, Хан Пијеску и Зворнику је данас у 13.00 часова измјерена температура ваздуха 11 степени Целзијусових, Невесињу, Сребреници, Дрвару, Ливну 12, Билећи, Стоцу 14, Дринићу, Мостару 15, Требињу, Неуму, Широком Бријегу 16, Грудама 17 степени Целзијусових.