latinica  ћирилица
19/11/2020 |  22:04 ⇒ 22:05 | Аутор: СРНА

"СНСД побједник локалних избора"

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да је ова партија побједник на протеклим локалним изборима у БиХ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је подсјетио да је СНСД на локалним изборима 2016. године имао 380 одборника и 40 начелничких и градоначелничких позиција, а да је сада добио 446 одборничких мандата и у 45 општина начелничка и градоначелничка мјеста, и то у 42 општине у Републици Српској и три у Федерацији БиХ.

Он је рекао да је на овим изборима у Републици Српској било 10 одсто мање важећих гласачких листића него на претходним изборима, те да је СНСД повећао резултат за 4.000 до 5.000 гласова.

- Од осам градова у Републици Српској, ми немамо градоначелника у Бањалуци и Бијељини, а у свим другим имамо. У тим општинама гдје немамо начелнике, добили смо релативну побједу, имамо коалицију која ће имати скупштинску већину - истакао је Додик.

Он је рекао да му је било тешко јер СНСД-ов кандидат Игор Радојичић није освојио највише гласова за градоначелника Бањалуке, али да није очајан због тога.

- Сматрамо да је Радојичић добар градоначелник, прихватљив за све, не само за нас. Тешко сам то доживио, али прихватам чињеницу - нагласио је Додик и додао да је Радојичић радио одличан посао и да нико не може ништа да му припише о корупцији и криминалу.

Он је оцијенио да ће СНСД на изборима 2022. године остварити још бољи резултат.

- Ово ће нас натјерати да радимо на нашој инфраструктури - рекао је лидер СНСД-а за ТВ Н1.

Додик је истакао да је сву енергију уложио у напредак Бањалуке, те да не осјећа личну кривицу због губитка градоначелничког мјеста у том граду.

- Бањалука је, да не повриједим никога, била на нивоу једне проширене паланке, а сада је то озбиљан град који је ријешио све инфраструктурне проблеме. Град који је обновио све елементе друштвеног живота, град у којем данас има више запослених него што је било у години када се Југославија распала - навео је Додик и нагласио да је то успјех СНСД-а.

Напомињући да је СНСД на овим изборима имала више од 30 кандидата млађих од 40 година, а и неколико кандидата млађих од 30 година, Додик је рекао да то значи озбиљну промјену за СНСД, те да ће водити рачуна о тим људима.

- Долази генерација људи који треба да преузму друштвену одговорност за стање и у Републици Српској и у БиХ и њима треба дати шансу - нагласио је он.

Додик је рекао да себе сматра младим и да има довољно енергије да буде у изборном процесу све док не изгуби изборе.

Према његовим ријечима, грађани Бањалуке су и на овим изборима рекли да подржавају СНСД, али да поједини коалициони партнери, који су требали да придодају гласове да Игор Радојчић побједи, нису били коректни.