latinica  ћирилица
20/11/2020 |  10:23 ⇒ 10:30 | Аутор: РТРС

Вишковић: Српска ће вјечно памтити доброчинства и пажњу патријарха Иринеја

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом смрти Његове светости патријарха српског господина Иринеја, упутио је телеграм саучешћа Светом архијерејском синоду Српске православне цркве, свим архијерејима, свештенству, монаштву и вјерном православном српском народу.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Дубоко сам ожалошћен вијешћу о упокојењу Његове светости патријарха српског господина Иринеја. Одласком патријарха Иринеја Српска православна црква и српски народ остали су без великог духовног оца, који је у тешким временима сигурно и мудро водио вјерујући народ и цркву кроз сва искушења - наводи се у телеграму.

Вишковић је нагласио да ће духовна снага и мудрост патријарха Иринеја и његово предано служење Богу и српском народу остати као најсвјетлији примјер да нас надахњује и да нам буде путоказ како да сачувамо јединство и духовност нашег народа.

- Српски народ из Републике Српске вјечно ће памтити сва доброчинства и пажњу коју је Његова светост поклањала нашем народу и обасјавала пут мира, љубави и слоге. У име Владе Републике Српске и своје име, Светом архијерејском синоду, свим архијерејима, свештенству, монаштву и вјерном народу упућујем изразе најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму саучешћа предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

Његова светост патријарх српски Иринеј преминуо је јутрос од посљедица вируса корона.