latinica  ћирилица
20/11/2020 |  10:42 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Арлов упутио саучешће поводом смрти патријарха Иринеја

Председник Одбора за помоћ КиМ Милорад Арлов упутио је телеграм саучешћа СПЦ поводом смрти патријарха српског Иринеја.
Патријарх Иринеј и Арлов - Фото: РТРС
Патријарх Иринеј и АрловФото: РТРС

- Вијест да нас је данас након велике борбе за живот напустио са овоземаљког живота Његова Светост Патријарх српски Иринеј за мене лично, а вјерујем за сав српски и православни род тешко је пала и примљена са невјерицом да смо за непуних мјесец дана након упокојења Митрополита црногорског Амфилохија изгубили и првог човјека наше свете Српске Православне Цркве. Изузетно ми је жао и тешко мени као човјеку који га је лично познавао, више пута са њим био на Косову и Метохији за Видовдан у Грачаници и Газиместану - навео је у телеграм Арлов.

Арлов је поручио да је патријарх до посљедњег дана овоземаљског живота исказивао вјеру и настојање да сачувамо Косово и Метохију и увијек говорио да је Република Српска крштена и богом дана са вјером и жељом српког народа који живи у њој.

- Сви морамо вјеровати у његове ријечи и промисли које сам на Косову и Метохији много пута од њега чуо: Ми Срби морамо друге поштовати и праштати, али да се сложимо, вјерујемо и највише поштујемо себе, јер од нас самих себи бољег пријатеља немамо! Нека му Бог подари рај, нама да тугујемо, а небу да се радује што је још једном добио великог божјег пастира. Нека му буде вечна слава што је за његовог живота док је био Патријарх завршен највећи Српски Православни храм "Свети Сава" у Београду, понос свих Срба ма гдје живели. АМИН БОЖЕ! - поручио је Арлов.