latinica  ћирилица
20/11/2020 |  15:04 ⇒ 21:22 | Аутор: СРНА

Тражи се реакција ЦИК-а на нерегуларности на биралиштима у ФБиХ (ВИДЕО)

Чланови Коалиције "Заједно за Сребреницу", која је подржавала заједничког српског кандидата за начелника општине Младена Грујичића, упутила је данас захтјев Централној изборној комисији БиХ да хитно заузме став и огласи се у вези са нерегуларностима које су се десиле на дан избора бирачким мјестима у ФБиХ на којима се гласало у одсуству за Сребреницу.
Сребреница: Коалиција за Сребреницу - Фото: СРНА
Сребреница: Коалиција за СребреницуФото: СРНА

У саопштењу ове коалиције посебно се указује на нерегуларности на биралиштима у Градачцу и Живиницама, гдје није дозвољено акредитованим посматрачима из Сребренице да прате изборни процес, чиме је прекршен Изборни закон БиХ који то право гарантује.

Каолиција истиче да је у Градачцу изборни процес за Сребреницу завршен прије отварања бирачких мјеста јер се у бирачкој кутији налазило више од 100 гласачких листића, што су посматрачи уочили и указали бирачком одбору и након тога су удаљени са биралишта уз пријетње и увреде на националној основи.

- Тражимо хитно службено поступање и оглашавање ЦИК-а о овим нерегуларностима у складу са одредбама Изборног закона БиХ - закључује се у саопштењу.