latinica  ћирилица
20/11/2020 |  16:19 ⇒ 16:19 | Аутор: СРНА

Брчко: Од недјеље полицијски час

На подручју Брчко дистрикта се од недјеље, 22. новембра, у 22.00 часа уводи полицијски час, а на снагу ступа и наредба Кризног штаба о обустави рада школа, кладионица, угоститељаских објеката и јавног превоза, рекао је шеф Одјељења за здравство у Влади дистрикта Акиф Пезеровић.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Пезеровић је на конференцији за медије рекао да ће полицијски час трајати до 5.00 часова ујутро, те да се наредба о обустави рада односи и на теретане и фитнес-центре.

Он је истакао да ће бити затворене и подручне амбуланте, те да се уводи посебан режим рада у Јавној здрваственој установи "Здравствени центар Брчко".

- Забрањују су сви облици јавног окупљања, укључујући и већа окупљања у приватним објектима. Рад у јавним установама ће бити организован тако да се избјегне присуство већег броја лица на радом мјесту. Ограничава се присуство на сахарана и џеназама до 30 лица - појаснио је Пезеровић.

Он је додао да је вјерским представницима преопоручено да вјерске обреде одржавају као што је то било у марту и априлу.

- Директор Дирекције за финансије се задужује да направи план обештећења лица која по овој наредби неће моћи да раде - навео је Пезеровић.

Одговарајући на питање новинара да ли је тачна информација да нема довољно тестова, он је рекао да то није тачно, те да тестова има и да се набављају сукцесивно.

Директор Болнице у Брчком Душан Стокић рекао је да је епидемиолошка ситуација у дистрикту забрињавајућа, те да су болнички капацитети попуњени.

- Ангажовали смо све што смо имали од људских ресурса, али систем је на ивици пуцања. Више од половине болничких капацитета смо претворили у ковид одјељење - поручио је Стокић и позвао грађане да се придржавају прописаних мјера заштите.

Стокић очекује да се уз придржавање свих мјера и наредби Кризног штаба епидемиолошка ситуација у дистрикту побољша у наредних 20 до 30 дана.