latinica  ћирилица
20/11/2020 |  16:47 ⇒ 21:24 | Аутор: СРНА

Петровић најавио кривичне пријаве против Листе за правду и ред (ВИДЕО)

Предсједник Градског одбора СНСД-а у Требињу Лука Петровић изјавио је да ће бити поднесене кривичне пријаве против свих чланова Листе за правду и ред Небојше Вукановића јер је поновним бројањем гласова утврђено да су приписивали гласове себи, а одузимали СНСД-у.
Лука Петровић и Мирко Ћурић на конференцији за новинаре - Фото: СРНА
Лука Петровић и Мирко Ћурић на конференцији за новинареФото: СРНА

- Оне партије које су нас оптуживале, прије свега Листа за правду и ред, као и појединци из ПДП-а, су у суштини узимали гласове себи. На бирачком мјесту 182Б004 они су приписивали себи гласове, а одузели СНСД-у један глас и националној мањини пет гласова. На бирачком мјесту 182Б30 установљено је, такође, да је дописано Листи за правду и ред два гласа из неважећих листића - рекао је Петровић на конференцији за новинаре у Требињу.

Он је додао да ће тражити бројање листића и на другим бирачким мјестима када то законски рокови дозволе, јер је очигледно да је то било науштрб СНСД-а, а на корист опозиционих партија, прије свега Листе за правду и ред.

Петровић је објаснио да је повод за поновно бројање гласова у Требињу, према информацијама из Централне изборне комисије БиХ, била неусаглашеност базе из Требиња и базе из ЦИК-а.

- Ни у једном сегменту нисмо учествовали у злоупотребама на дан избора зато што смо жељели да нам избори прођу у фер атмосфери - нагласио је Петровић.

Он је истакао да су грађани дали пуно повјерење СНСД-у и коалицији, да је остварен један од рекорда што се тиче Изборне јединице 9, али и рекордан резултат у Српској.

Петровић је рекао да је СНСД, када је ријеч о редовним бирачким мјестима, остварио убједљиву побједу у Требињу.

- То је 39,5 одсто од укупног тијела које је изашло и важећих листића, што нам доноси 12 мандата. Коалициони корпус је узео укупно 19 одборничких мјеста и имаћемо стабилну скупштинску већину - рекао је Петровић.

Он је навео да су сва три опозициона блока изгубила изборе у Требињу, те да је њихов потенцијал 33 одсто, насупрот капацитета коалиције окупљене око СНСД-а која је освојила 67 одсто.

- У том смислу потврђујемо апослутну побједу актуелне власти која ће наставити даље да реализује зацртане програме и инвестиције у граду - истакао је Петровић.

Петровић је додао да је евидентан пад Херцеговачког народног покрета заједно са ПДП-ом који су трећи по снази, други по снази је СДС, а први по снази опозиционог блока у Требињу је Листа за правду и ред Небојше Вукановића.

- Листа за правду и ред у Требињу освојила око 2.420 гласова што је упола мање него што је та листа очекивала и што је имала 2012. године - навео је Петровић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је захвалио свима који су му дали подршку, те навео да је у Требињу било више од 900 посматрача на изборни дан и да је евидентно да је Листа за правду и ред правила највеће проблеме.