latinica  ћирилица
20/11/2020 |  16:58 ⇒ 21:26 | Аутор: СРНА

"Приједор за Мињу" - успјешно завршен хуманитарни базар

Организација "Хуманитарни базар Републике Српске" одржала је данас на Тргу мајора Зорана Карлице "Хуманитарни базар - Приједор за Мињу", а сав приход биће уплаћен на рачун за лијечење дјевојчице Миње Матић.
"Хуманитарни базар - Приједор за Мињу" - Фото: СРНА
"Хуманитарни базар - Приједор за Мињу"Фото: СРНА

Организатор Драгана Врабичић оцијенила је хуманитарни базар, први овакав у Приједору, изузетно успјешним.

- Презадовољни смо јер смо због лошег времена очекивали далеко слабији одзив Приједорчана, међутим, они су са највишим оцјенама положили овај испит хуманости - рекла је Врабичићева.

Она је потврдила да су Приједорчани били веома активни протеклих седам дана, донирали су разне предмете који су данас продавани без одређене цијене, а била је постављена и кутија за донације.

На базару је била организована томбола по цијени од 10 КМ, али је свака била добитна.

Међу хуманим људима данас су се нашли и приједорски бајкери, чланови Мото-клуба "Отписани", који су нагласили да су у свом граду дио сваке хумане активности, тако да ни ову нису жељели да пропусте.

Приједорчани су својим прилозима на овај начин постали дио акције прикупљања средстава за дјевочицу Мињу Матић из Крагујевца, која болује од најтежег облика спиналне атрофије мишића типа један.

Лијек за болест постоји, али у САД, а за њега треба издвојити 2,4 милиона долара.

Акцију прикупљања средстава покренула је Хуманитарна организација "Буди хуман - Александар Шапић", а тренутно је активан и "М:тел" хуманитарни број 1433.

Хуманитарни базар за Мињу наставља своје путовање по Републици Српској и један од наредних биће одржан 28. новембра у Требињу.