latinica  ћирилица
20/11/2020 |  17:29 ⇒ 17:29 | Аутор: СРНА

Петровић: Влада Српске да заштити раднике и имовину ИАТ-а

Предсједник Градског одбора СНСД-а у Требињу Лука Петровић изразио је забринутост за раднике Индустрије алата Требиње и позвао Владу Републике Српске да стане у апсолутну заштиту сваког радника, али и имовине ИАТ-а.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

- Није коректно да остану радници на цједилу, да остану уцијењени, у страху, зато што нису дали глас коалицији ХНП-ПДП. Сматрамо да је ова политизација од Родољуба Драшковића и неуспјех његове листе на овим изборима покушај да се фактурише властима. Ми нисмо криви - рекао је Петровић новинарима у Требињу.

Он је рекао да се Драшковић опредијелио да иде са партнерима у опозициони блок, конкретно са ПДП-ом, са којим је ушао у партнерство, направио заједничку листу и није добио ниједног одборника.

Петровић је нагласио да се врло добро зна да је ИАТ купљена за 1.700.000 КМ 2007. године са свим припадајућим дуговима тог предузећа и са уплатама свих закашњелих давања према држави у односу на раднике који иду у пензију.

Он је позвао Владу Републике Српске да заштити права радника од политичког мобинга који се дешава, првенствено, у ИАТ-у.

- Нас интересује када ће се коначно платити тај дуг према држави који је преузет 2007. године? Да престану сталне уцјене према власти, стално ниподаштавање и слање лоших и ружних порука од Драшковића. То треба да престане. Ми ниједну ружну поруку нисмо послали све ово вријеме - изричит је Петровић.