latinica  ћирилица
20/11/2020 |  17:35 ⇒ 17:35 | Аутор: СРНА

За шест пројеката развоја филмског сценарија 50.000 КМ

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је данас резултате јавног конкурса за суфинансирање пројеката развоја филмског сценарија за 2020. годину, према којима је подржано шест пројеката, у укупном износу од 50.000 КМ.
Министарство просвјете и културе - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културеФото: РТРС

У складу са расположивим средствима, Министарство је подржало два пројекта у категорији филмског сценарија за документарни филм, два филмска сценарија за играни филм и два пројекта у категорији анимираног филма, саопштено је из ресорног министарства.

О избору пројеката филмског сценарија који ће бити суфинансирани по наведеном конкурсу, од укупно њих 16 који су испунили услове конкурса, одлучивала је стручна комисија оцјењујући умјетничке и естетске вриједности пријављених филмских пројеката/сценарија.

Према испуњеним општим условима, односно посебним критеријумима конкурса, ријеч је о филмским пројектима који обезбјеђују промоцију и значајно доприносе развоју кинематографије Републике Српске, имају значајну умјетничку вриједност и афирмишу домаће писце филмског сценарија.

Резултати јавног конкурса за суфинансирање пројеката развоја филмског сценарија за 2020. годину доступни су на порталу Владе Републике Српске /www.владарс.нет/, на страници Министарства просвјете и културе Српске.