latinica  ћирилица
20/11/2020 |  18:20 ⇒ 18:20 | Аутор: Б92

Гвардиола: Меси је играч Барселоне

Менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола одбацио је спекулације да је његова одлука о продужетку уговора повезана са опцијом да Лионел Меси пређе на Етихад.
 - Фото: AP
Фото: AP

Меси је повезиван са Ситијем након што је пред почетак ове сезоне тражио да напусти Барселону. Аргентинац је на крају одлучио да остане у Барселони, помало против своје жеље, али му уговор са каталонском клубом истиче на крају сезоне.

Гвардиола је ове недјеље потписао нови уговор са Ситијем, до 2023. године, а данас су га новинари поново питали да ли је могућност да поново ради са Месијем утицала на његову одлуку да продужи сарадњу са клубом из Манчестера.

- Лео Меси је играч Барселоне. Ако ме питате за мишљење, као особа која је захвална Барселони за све оно што је учинила за мене, моја жеља је да Меси у Барселони заврши каријеру - рекао је Гвардиола.

- То је оно што желим. Као што сам то већ рекао хиљаду пута до сад, волио бих као навијач Барселоне да Лео заврши каријеру тамо - додао је он.

Ипак, Гвардиола је овог пута оставио врата одшкринута.

- Њјему истиче уговор, не знам шта ће се догађати у његовој глави... Тренутно је играч Барселоне, а и прелази рок почиње тек у јуну, јулу...- рекао је Гвардиола.