latinica  ћирилица
20/11/2020 |  19:00 ⇒ 21:20 | Аутор: РТРС

Српска листа у Мостару симболично обиљежила почетак кампање (ВИДЕО)

Грађани Мостара ће 20. децембра, након дванаест година без избора, бирати нове чланове Градског вијећа. Сви у Мостару имају велика очекивања од првих локалних избора након 2008. године, а посебно представници Српске листе, који су данас симболично обиљежили почетак предизборне кампање.
Коалиција "Остајте овдје - Заједно за наш Мостар" - Фото: СРНА
Коалиција "Остајте овдје - Заједно за наш Мостар"Фото: СРНА

Ови су избори велика шанса за промјене – истичу кандидати са Српске листе. Наступају под називом "Остајте овдје – заједно за наш Мостар".

- Јединство са којим ми идемо на листу желимо да пренесемо на све грађане Мостара - наглашава Велибор Миливојевић, носилац листе "Остајте овдје-заједно за наш Мостар".

Душан Голо, к кандидат српске листе, причао је о дискриминацији.

- Дискриминисани смо по свим основама, изгубили смо и конститутивност- тврди Голо.

Ријеч је о заједничкој листи СНСД и СДС . Улог је велики- да се први пут у Градском вијећу Мостара чује ријеч легитимно изабраних представника српског народа.

- Радићемо на побољшању живота свих грађана - нагласио је Радислав Тубић, кандидат српске листе.

Од 2008. до данас, због непостојања договора о измјени Статута града, локални избори у Мостару нису одржани, а тадашњи сазив Градског вијећа распустио је својом одлуком високи представник крајем 2012. године. Тада још недовољно јака и малобројна , српска повратничка заједница није успИјевала да се укључи у токове одлучивања у граду.