latinica  ћирилица
20/11/2020 |  23:10 ⇒ 23:13 | Аутор: Б92

Барселона ипак прејака за Звезду

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су од Барселоне 76:65 у 10. колу Евролиге.

Изабраници Саше Обрадовића одиграли су солидну утакмицу у Блауграни, али ни у једном тренутку током меча се није поставило питање побједника.

Пресудила је прва четвртина коју је екипа из Каталоније добила 19:6. У наставку меча црвено-бијели пружили су достојан отпор, међутим нису успјели да дођу до егала.

Послије десет одиграних утакмица Звезда има скор 4/6, док је Барселона на 8/1 (имају утакмицу мање).

Најефикаснији у пораженом саставу био је Дејан Давидовац са 12, поена, Рит и Тери су постигли девет, док је Хол додао осам.

Побједника је предводио Никола Миротић са 23 поена.

Од старта дуела судије су допустиле да се игра јача одбрана и то је више одговарало домаћој екипи. Играла је Звезда добро дефанзивно, али у нападу није могла да пронађе ритам.

То је све резултирало да екипа Саше Обрадовића постигне шест поена у првој четвртини.

Током друге четвртине виђена је слична игра. Барса је "тукла", Звезда се мучила и тек послије серије Давидовца пронашла је неки ритам.

Боље је играла Звезда како је утакмица одмицала, али велики заостатак из прве дионице је коштао бољег резултата.

На полувремену је Барселона имала +17, 39:22.

У трећој дионици српски тим пронашао је ритам у нападу. Подигли су ниво игре, али је опет каталонски клуб без проблема одржавао предност.

Барса се мало опустила у четвртој четвртини, тада је и Звезда дошла до једноцифреног заостатка (69:60), али времена није било и екипа Шарунаса Јасикевичуса је рутински привела меч крају.