latinica  ћирилица
21/11/2020 |  08:22 ⇒ 08:22 | Аутор: СРНА

Мјестимично залеђен коловоз у вишим планинским предјелима

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче на мјестимично залеђен коловоз на путевима у вишим планинским предјелима, док угаженог снијега има на коловозу на путним правцима Гламоч-Млиниште и Босански Петровац-Дрвар преко Оштреља.

Додатне потешкоће возачима у југозападним крајевима причињавају јаки удари вјетра. Повремено јачих удара вјетра има и у Херцеговини.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на дионицама на којима се изводе радови, а пролазак возила на тим локацијама регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијом.

Радови успоравају саобраћај у Лакташима на магистралном путу Клашнице-Лакташи, гдје је у току изградња кружног тока, у тунелу Брчигово на магистралном путу Саставци-Устипрача, Црквина-Модрича, те на путевима на подручју Бањалуке, Приједора, Модриче, Котор Вароша, Власенице и Брода.

И даље су актуелне измјене у одвијању саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, затим на магистралним путевима Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те Каракај-Дрињача, Клашнице-Горња Вијака-Дервента, Дрињача-Милићи-Власеница, те од Модриче према Добоју.

На регионалним путевима радови се изводе на дионицама Шипово-Ново Село на граници са Федерацијом БиХ /ФБиХ/ Шековићи-Доње Цапарде, Тедин Хан-Криж на граници са ФБиХ, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, док је клизиште успорило саобраћај на дионици Укрина-Горња Вијака.

На дионици пута Врела-Котор Варош-Бањалука креће се вангабаритни превоз, а возачима се скреће пажња да буду опрезни и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Радови се изводе и на мосту преко језера Бочац на путу Јајце-Црна Ријека, због чега се саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

У ФБиХ на дионици Прозор-Јабланица због радова је обустављен саобраћај у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе изнад седам и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Биле на путном правцу Невић Поље-Каоник, из смјера Каоника /Витеза/ саобраћа се једном траком на мосту, док се из смјера Невић Поља /Травника/ саобраћа обилазницом у непосредној близини.

Саобраћај је због радова обустављен и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду, а возила се преусмјеравају на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Мостар-Широки Бријег /од улаза у Мостар до Балиновца/, Ливно-Каменско, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипраћа, Посушје-Широки Бријег и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Из АМС апелују да возачи на свим путним правцима возе максимално опрезно и да обавезно држе одстојање између возила.

"На пут не крећите без зимске опреме", поручили су из АМС-а Српске.