latinica  ћирилица
21/11/2020 |  13:51 ⇒ 20:23 | Аутор: СРНА

У недјељу сунчано уз пораст температуре ваздуха

У Републици Српској и Федерацији БиХ у недељу ће бити сунчано вријеме уз пораст температуре ваздуха, послије хладног јутра.

Јутро ће бити претежно ведро, са мразом, локално са маглом по котлинама, а током дана сунчано уз малу дневну облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана сунчано или уз малу дневну облачност и пораст температуре, а увече слиједи повећање облачности на сјеверу.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до један, у вишим предјелима од минус осам, а највиша дневна од три до осам степени.

На југу ће преовладавати облачно вријеме уз слабу до умјерену буру.

Према прогнози федералног хидрометеоролошког завода, послије облачно пријеподнева дошло је до постепеног разведравања на сјеверу, западу и југозападу. На југу преовладава облачно уз слабу до умјерену буру.

У 13.00 часова на Бјелашници је измјерено минус 11 степени, на Хан Пијеску и Чемерну минус пет, у Калиновику минус три, на Сокоцу и на Иван Седлу минус два, у Гацку минус један, а на Мраковици нула.

У Сребреници, Бугојну и Сарајеву измјерена су два степена, у Вишеграду, у Мркоњић Граду, у Рудом, у Фочи, у Шипову, у Ливну, у Тузли три, у Зворнику, у Бихаћу четири, у Рибник, Градачцу и Зеници пет, у Бањалуци, Бијељини, Новом Граду и Санском Мосту шест, у Добоју, Приједору, Билећи и Широком Бријегу седам, у Српцу, Требињу и Мостару осам, у Грудама девет и у Неуму 10 степени Целзијусових.