latinica  ћирилица
22/11/2020 |  09:44 ⇒ 11:43 | Аутор: СРНА

У Хрватској на снази нове забране и ограничења

У Хрватској су због погоршања епидемиолошке ситуације од данас на снази нове мјере, које се односе на ограничење јавних догађања и окупљања, обуставу рада ноћних клубова, те забрану продаје алкохола у ноћним часовима.
Кафићи у вријеме короне -
Кафићи у вријеме короне

Мјере се односе на ограничење јавних догађања и окупљања на 25 умјесто 50 лица, ограничење свадбених свечаности на 15 умјесто 30 лица, док на сахранама може бити присутно највише 25 лица, а саучешће се не смије изражавати блиским контактом.

Приватне свечаности се ограничавају на 10 лица, а спортска такмичења могу се одржавати без публике, уз придржавање мјера које су биле и до сада биле на снази.

Обуставља се рад ноћних клубова, казина и аутомат клубова, а остали угоститељски објекти радиће до 22.00 часа, уз истакнуто обавјештење о највећем броју гостију који могу бити у објекту.

Уводи се и забрана продаје алкохолних пића од 22.00 до 6.00 часова.

Обавеза свих трговачких центара је да у вријеме очекиваног доласка већег броја купаца, као што су снижења и претпразничне распродаје, предузму додатне мјере да не би боравило више купаца од допуштеног броја.

За професионалне умјетничке програме, кино пројекције, вјерске обреди и сједнице представничких тијела број присутних се ограничава на величину простора, уз осигурана четири метра квадратна по особи и придржавање мјера.

Национални штаб цивилне заштите ове мјере донио је у петак, 20. новембра, будући да досадашње нису смањиле број заражених, преносе хрватски медији