latinica  ћирилица
22/11/2020 |  18:35 ⇒ 23/11/2020 | 07:17 | Аутор: РТРС

У Брчком полицијски час; Обуставља се рад школа, угоститељских објеката и јавни превоз (ВИДЕО)

Кризни штаб дистрикта Брчко је због повећања обољелих од Ковида 19, донијела нове 15-то дневне мјере заштите, међу којима је, од вечерас, и полицијски час од 22 до 05 часова ујутру. Забрањен је рад и угоститељских објеката, школе у наредних 15 дана неће радити. Сви који саобраћају од Бијељине према Бањалуци и обрнуто, обавезни су да путују обилазницом.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

- Тренутно имамо 102 ковид пацијента, 92 потврђена и 10 непотрврђених, али који по својим клиничким, рентгенским и лабораторијским параметрима, са великом вјероватноћом можемо рећи да су позитивни - каже Душан Стокић, директор Опште болнице Брчко.

Због наглог пораста обољелих, и умрлих у последњих 20- так дана, Кризни штаб је донио неколико мјера, које би, требало да умање број заражених. Обуставља се јавни превоз, затварају се подручне амуланте осим, четири здравствене станице.

- Уводи се полицијски час на подручју Брчког од 22.00 до 05.00 сати, престанак рада угоститељских објеката, кладионица, теретана, фитнес центара, престанак рада школа, с тим да се тражи алтернативно рјешење за образовање, можда путем СКАЈП-а, или на неки други начин - поручио је Акиф Пезеровић, шеф за здравства у Влади Дистрикта.

Грађани, углавном незадовољни, што се не поштују основне препоруке, прање руку, одстојање и ношење маске. Савјест, кажу, мора бити присутна код становништва. Касно је кажу кад дође до проблема.

Има и оних који кажу да неке од нових мјера није требало ни усвајати.

У Болници кажу да су капацитети скоро попуњени, и да се хитно мора изнаћи начин да се упосле нови медицинари, стручњаци и пратеће особље, како не би дошло до још горе ситуације.