latinica  ћирилица
23/11/2020 |  07:01 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Ученици поново у школским клупама (ВИДЕО)

У свим основним и средњим школама у Републици Српској данас је настављена настава, осим у онима које су затражиле одобрење за наставу на даљину, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.
Школа током пандемије - Фото: РТРС
Школа током пандемијеФото: РТРС

У складу са захтјевима усљед неповољних епидемиолошких околности, настава на даљину наставља се у Католичком школском центру у Бањалуци, Основној школи "Горња Слатина" у Шамцу, те у свим основним и средњим школама са подручја града Требиња.

Ученици основних школа у Републици Српској, који нису у прилици да похађају часове у школи, на нашем програму и порталу могу да прате инструктивну наставу.

Републичка управа цивилне заштите дезинфиковала је све школе, Дом ученика у Добоју и установе културе, чије су просторије коришћене као бирачка мјеста, а у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

Из Министарства су подсјетили да је васпитно-образовни рад у основним и средњим школама у Републици Српској организован у складу са Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона, као и препорукама за организацију наставног процеса, препорукама за запослено особље и препорукама за ученике које је донио Институт за јавно здравство Српске у сарадњи са Министарством просвјете и културе Српске.