latinica  ћирилица
23/11/2020 |  10:01 ⇒ 10:46 | Аутор: РТРС

Голић: За доприносе радника у грађевинарству више од 1,6 милиона КМ (ВИДЕО)

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић рекла је да је за уплату доприноса за 2.132 радника из 376 грађевинских предузећа издвојено више од 1.600.000 КМ .
Сребренка Голић - Фото: РТРС
Сребренка ГолићФото: РТРС

- Да бисмо заштитили сектор грађевинарства, који је за вријеме пандемије вируса корона радио са смањеним капацитетом, а који је као привредна грана покретач многих привредних дјелатности, Републички штаб за ванредне ситуације донио је одлуку да из буџета Републике Српске за 376 предузећа, односно 2.132 запослена радника издвоји преко 1,6 милиона КМ на име уплате доприноса - подсјетила је Голићева.

Она је навела и да је Фонд за заштиту животне средине Републике Српске преусмјерио милион КМ за збрињавање медицинског и инфективног отпада за десет болница и пет републичких карантина.

Голићева је рекла да је у времену пандемије ниво загађења пао на минимум.

- Индустријска постројења нису радила, што говори о томе да они у "нормалним" околностима немају довољан број филтера и да су загађивачи. Такође, саобраћај је смањен на минумум. Рачунам да ћемо и након вируса короне пратити ове исте трендове, како бисмо сачували животну средину која је уско повезана са вирусом и пандемијом - рекла је она.

Голићева је апеловала на грађане да поштују мјере Републичког штаба за ванредне ситуације како би заштитили себе и друге, те тако помогли здравственим радницима који носе највећи терет пандемије.