latinica  ћирилица
23/11/2020 |  10:52 ⇒ 10:52 | Аутор: sputniknews.com

"Маша и Медвјед" номиновани за најтраженију дјечију серију

Руска анимирана серија "Маша и Медвјед" номинована је за награду Глобал ТВ Дименд Авардс у категорији “Најтраженија дјечија серија“. Добитници ће бити проглашени у априлу 2021. године, саопштила је прес-служба компанија “Анимакорд“.
Маша и Медо - Фото: РТС
Маша и МедоФото: РТС

Независна америчка аналитичка компанија "Перот аналитикс" објавила је кандидате за годишњу награду најтраженијег на свијету серијског садржаја – 2021 Глобал ТВ Дименд Авардс, чији ће побједници бити објављени у јануару 2021. године, наведено је у саопштењу.

“Маша и Медвјед“ је једини руски анимирани пројекат који је представљен на Глобал ТВ Дименд Авардс. Серија је постала један од пет финалиста, у које су ушле успјешне стране серије као што су: “Патролне шапе“, “Пепа Прасе“, “Сунђер Боб Коцкалоне“ и “Ратови звијезда: Ратови клонова“.

Списак финалиста формиран је на основу података глобалне потражње за серијским садржајем од 1. јануара 2020. до 31. октобра. Истовремено, побједника не бирају чланови жирија, већ потражња публике, на основу тога како се ТВ серија пласира код гледалаца на више од 100 тржишта широм свијета на свим типовима медијских платформи.

Подсјетимо, анимирана серија “Маша и Медвјед“ је тренутно преведена на 39 језика и приказује се у више од 150 свјетских земаља. У љето 2019. године компаније “Анимакорд“ је емитовала и четврту музичку сезону анимиране серије “Маша и Медвјед“ под називом “Машине пјесмице“.