latinica  ћирилица
23/11/2020 |  10:55 ⇒ 10:57 | Аутор: sputniknews.com

Хаос на аеродрому због наредбе да се спроведе масовно тестирање

На шангајском међународном аеродрому Пудонг настао је хаос након што су кинеске здравствене власти наредиле да се сви запослени на робном транспорту тестирају на вирус корона, што је довело до свађе бијесног особља са званичницима.
Шангајски међународни аеродром Пудонг (фото: Tanjug / AR) -
Шангајски међународни аеродром Пудонг (фото: Tanjug / AR)

Запослени на транспорту робе шангајског аеродрома "заробљени" су на оближњем паркингу како би прошли ненајављено тестирање, наводно након што је утврђено да је неколико њихових колега и блиских контаката позитивно на ковид 19, јавља Глобал Тајмс.

Изненадна одлука у почетку је изазвала негодовање и бијес, а на видео снимцима објављеним на друштвеним мрежама види се како радници покушавају да се прогурају поред особља у хазмат одијелима.

На појединим снимцима види се и гомила људи како се нагурава са људима обученим у заштитна одијела, уз пропратно викање.

Међутим, чини се да је на крају успостављен ред, а државни медији објавили су фотографије радника који чекају у реду на тестирање. До понедјељка ујутро је прегледано више од 17.700 људи и до сада је 11.500 негативно на вирус, извијестила је државна новинска агенција Синхуа.

Кина је и раније спроводила масовна тестирања на вирус корона, преноси РТ. Скоро цјелокупно становништво Вухана, гдје је ковид 19 први пут откривен, је тестирано, а град са 10 милиона становника изашао је из карантина у априлу.