latinica  ћирилица
23/11/2020 |  11:36 ⇒ 11:36 | Аутор: СРНА

Једна неправилност у 761 контроли

Инспекција је у једном случају утврдила неправилност приликом 761 контроле поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, због чега је изречена казна у износу од 1.000 КМ.
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net) -
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net)

Из Инспектората Републике Српске констатују да су, на основу наведених показатеља, појачан инспекцијски надзор и предузимање оштријих мјера према несавјесним појединцима који крше закон резултирали смањењем броја утврђених неправилности.

- Генерално, привредни субјекти су показали одговорност, спремност за сарадњу и спровођење препорука и упутстава здравствених стручњака о мјерема којих се требају придржавати у циљу несметаног рада и сузбијања болести изазване вирусом корона - саопштено је из Института.

Инспекција ће наставити са појачаним контролама на терену, те позивају привредне субјекте да наставе досљедно спроводити превентивне мјере и на тај начин пруже подршку органима и институцијама које предузимају велике напоре да би заштитили здравље становништва и да инспекторима на терену буду сарадници и партнери.

- Имајући у виду да је епидемиолошка слика погоршана, позивамо и грађане да превенцију ставе на прво мјесто и да на свом примјеру покажу одговорност у понашању - наводи се у саопштењу.

Инспекција је до сада извршила више од 25.500 контрола у којима су изречене казне у износу од око 365.000 КМ, док је за 30 објеката изречена мјера забране рада.