latinica  ћирилица
23/11/2020 |  12:07 ⇒ 14:11 | Аутор: СРНА

Влади Георгиеву забрањен улазак у Црну Гору до 2030. године

Управа полиције Херцег Нови забранила је пјевачу Влади Георгиеву улазак у Црну Гору до 2030. године, саопштила је адвокатска канцеларија Томановић, која заступа Георгиева.
Владо Георгијев - Фото: РТРС
Владо ГеоргијевФото: РТРС

Из ове адвокатске канцеларије подсјећају да је МУП Црне Горе прво усвојио њихову жалбу, у којој је наведено да је забрана уласка правно неодржива, јер није наведен разлог због којег би му био забрањен улазак, а онда је Полицијска управа Херцег Нови у поновном поступку улазак забранила на 10 година.

У саопштењу се изражава увјерење да ће другостепени орган прихватити правну аргументацију и поништити забрану уласка у Црну Гору Георгиеву, преносе београдски медији.

- У међународној правној пракси, облик деградирајућег третмана појединца постоји увек када држава поступа без легитимног циља, диспропорционално и циљано увредљиво према појединцу, јер и странцу при уласку у земљу припадају права гарантована бројним међународним правним документима - наводи адвокатска канцеларија.

Георгиев је крајем августа враћен са граничног прелаза Ситница у БиХ због, како је саопштено тада из црногорске Управе полиције, забране уласка у Црну Гору.

- ДПС и овакво обрачунавање са Србима. На здравље вам и на образ! - написао је тада Георгиев на Твитеру.