latinica  ћирилица
23/11/2020 |  12:12 ⇒ 12:15 | Аутор: СРНА

Весић: Приштина изазива инциденте

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић, коме је полиција самопроглашеног Косова јутрос забранила улазак на Косово и Метохију, поручио је да Приштина изазива инциденте и не жели да се избјегли Срби врате на своја огњишта.
Горан Весић (фото: P. Mitić) -
Горан Весић (фото: P. Mitić)

- Привремене власти у Приштини показале су да не желе да се српска деца играју на Косову и да се избегли Срби врате на своја огњишта. То је политика Приштине - навео је Весић на свом Фејсбук профилу.

Он је истакао да Београд тражи компромис и да је посвећен развоју, док Приштина изазива инциденте и шаље на Србе наоружане полицајце.

- Жељели су да направе инцидент. Послали су два пуна џипа наоружаних полицајаца, али наравно да нас неће тиме уплашити - закључио је Весић.

Полиција самопроглашеног Косова јутрос Весићу није дозволила да уђе на територију Косова и Метохије, уз образложење да "његов боравак на Косову представљао опасност за безбједност".

Весић је био у делегацији Београда која је кренула на обиљежавање Дана општине Косовска Митровица. Остали чланови делегације настављају посјету сјеверној Косовској Митровици.