latinica  ћирилица
23/11/2020 |  13:22 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Представљена књига "Хумано срце Српске" (ФОТО/ВИДЕО)

У Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, представљена је књига "Хумано срце Српске", аутора Славка Басаре. Књига је пројекат бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији, а настала је из хуманости, чему ће и служити.
Промоција књиге "Хумано срце Српске" - Фото: РТРС
Промоција књиге "Хумано срце Српске"Фото: РТРС

Књига "Хумано срце Српске" својеврстан је документ о повезаности српског народа, о захвалности Републици Српској и свим хуманим људима који су увијек спремни да помогну народу на Косову и Метохији.

Аутор књиге и спортски новинар Славко Басара каже да је све почело спортом, а наставило се хуманитарним акцијама и радом.

- Рад на књизи је трајао двије и по године, мада сам ја већину текстова писао у Гласу и Спортском журналу и онда сам их прилагодио за књигу - навео је Басара.

Промоција књиге "Хумано срце Српске" (Фото: РТРС)

- Ја сам је читао и као рецензент и као неко ко сазнаје истине које до тада није знао. Обојици честитам. Мислим да ће то бити књига која ће у бројним библиотекама наћи своје мјесто - додао је Томо Марић, рецензент књиге "Хумано срце Српске".

Повезаност Косова и Метохије са Српском интензивно траје већ 13 година, кроз многобројне пројекте и акције Одбора, које су такође представљене на 568 страница ове књиге.

Цијена књиге за појединачни примјерак износиће 60 марака.

- Књига је мастала је из хуманости и служиће хуманости и сваки продани примјерак ће ићи за помоћ дјеци са потешкоћама у развоју на КиМ и то ће заокружити један хуманитарни рад - истакао је Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ КиМ.

Бањалучки Одбор за помоћ Косову и Метохији изразио је велику захвалност Кабинету предсједника Републике Српске и свим сарадницима и издавачима који су помогли да књига угледа свјетлост дана.